Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Quan al món apareix un geni, es pot identificar per aquest senyal: tots els necis es conjuren contra ell"
Johnathan Shift «Thoughs on various subjects, moral and diverting».
ARTICLES » 30-10-2014  |  COLOM, CATALà
11163

L'Almirall, el Governador, el Virrei

El sociòleg i economista Xavier Martínez demana als historiadors "per què ens expliquen que En Colom era genovès i que tots els seus mariners eren castellans i que l'expedició va sortir de Palos" i creu que per construir un país lliure, ens cal reconstruir la història.

Fotografia: diari Ara.

Una de les meves lectures d’aquest estiu ha estat els escrits sobre la figura d'En Cristòfol Colom fetes per l’historiador Jordi Bilbeny. Les explicacions sobre les vinculacions de l’Almirall amb la Corona Catalanoaragonesa són fascinants. Crida molt l’atenció que altres historiadors acceptin de forma acrítica el que no són més que llegendes al voltant del Colombo genovès i, en canvi, no prestin cap atenció a les evidències que lliguen els Colom amb la cort del Rei Ferran. No entraré en aquest article a parlar dels molts episodis sobre la catalanitat d'En Colom i del seu primer viatge a Amèrica, ja que ni sóc historiador, ni disposaria d’espai suficient en aquest escrit per narrar tots els punts que tan hàbilment expressen autors com en Bilbeny. Només trobo a faltar en aquests estudis històrics la resposta a una pregunta tant intrigant com primària: per què? Quin és el motiu pel qual ens volen fer creure que les coses van anar de forma diferent? Per què ens expliquen que En Colom era genovès i que tots els seus mariners eren castellans i que l’expedició va sortir de Palos? Si bé tots els arguments de què ens parlen els historiadors que defensen la catalanitat d'En Colom em semblen molt eloqüents i fonamentats en evidències, trobo a faltar el, diguem-ne, “mòbil” del crim.

Espero que algú s’entretingui a analitzar les motivacions polítiques i econòmiques d’aquesta transgressió. Des d’aquestes línies només apuntaré les maniobres de la corona castellana per deixar sense efectes les *Capitulacions* de Santa Fe en què es va concedir a En Cristòfol Colom i a tots els seus descendents el ple domini de totes les terres conquerides (en qualitat d’Almirall, Governador General i Virrei), així com el deu per cert de tots els beneficis a tall de delme. En l’entorn de les tensions entre la corona de Castella i la d'Aragó, el fet de reconèixer que tant En Colom, com els seus tripulants, com el port de sortida depenien de la Corona catalanoaragonesa podien atorgar-li uns drets sobre el nou món que Castella no estava disposada a concedir. Per aquest motiu, resultava imprescindible desarticular qualsevol possible reclamació dels descendents de Ferran el Catòlic sobre les noves terres conquerides. Al cap i a la fi, els ciutadans de la corona d’Aragó no eren més que uns estrangers al regne de Castella. Tenint en compte que el monopoli de la impremta i de la censura estaven en mans castellanes, veiem com es tanca el cercle de la manipulació històrica a favor de la Meseta. La història sempre l’han explicada els vencedors. Si penseu que tenim feina pel davant per construir un nou país, això no serà res amb la tasca que ens falta per reconstruir la nostra memòria històrica com a poble.

Xavier Martínez i Gil

Article original publicat al diari Ara el 17 de setembre del 2014



Autor: Xavier Martínez i Gil




versió per imprimir

  1. Xavier
    22-11-2014 13:40

    Home, Manu, més que un enginyer agrícola sí que en sé, EHHHHHHHHH!!!

  2. Manu
    19-11-2014 22:37

    Xavier, tienes mucha imaginación y tienes sentido del humor,
    pero de historia no tienes ni p*** idea

  3. Xavier
    17-11-2014 21:16

    Mira Manu, els marines americans amb l'emblema dels marines dels terços.

    http://www.inh.cat/articles/Els-colors-oficials-de-la-US-Marine-Corps

  4. Xavier
    17-11-2014 19:28

    Ostres, que cabut! Manu, què ets castellà o aragonès?

    Sí, una a Mèxic, un altra a Colòmbia, a Veneçuela, a Perú, a Xile i Argentina, a Georgia i al Canadà, SUFICIENT!


    Les altres terres sembla que eren del comte d'Empúries. ;-)))

  5. Manu
    16-11-2014 23:30

    Perfecto Xavier, si pretendes que todas las banderas cuadren al 100% cuando estamos hablando de pinturas del siglo 16, entonces deberías ser igual de critico con aquello que te gusta, repasa el mapa de Teixeira de 1573 y creo que entonces quedaría solo 1 "senyera catalana" en Mexico.

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/39/5000px_1573_Teixeira.jpg

  6. Manu
    16-11-2014 17:13

    Guerau y Xavier, después de ver la "pluralidad" de opiniones que hay en el acto "14è Simposi sobre la Descoberta Catalana d'Amèrica", me queda claro porque pensáis como pensáis.

  7. Guerau
    15-11-2014 16:27

    Jo crec que progressivament van posant castellans al capdavant de tot, però el que ha fet la història castellana d'Espanya és de cop i volta tots els càrrecs i personatges són castellans i una gran quantitat de nobles bascos i navarresos esborrant qualsevol traça de catalans i aragonesos en els càrrecs i els fets del seu propi estat. I segueixen avui amb la mateixa mentida, esborrant allò que no els convé. Castella er i és un estat que viu de la corrupció i manipulació... i aquest ha estat el seu èxit... i el nostre fracàs..

  8. Xavier
    14-11-2014 20:46

    Jo al quadre veig que diu Batlle between Dutch and Spanish, cap anglès. No soc cap expert, però diria que el que du la senyera i la creu se Sant Jordi és una nau catalana de Barcelona. També n'hi ha una bandera dels Tudor que s'hi assembla a la senyera, però en el cas que parlem, Els Terços i el Llop de Figueres, ens referim a la flota espanyola i no a cap país estranger, parlem de Nàpols (Corona de Catalunya), de barres roges en camp d'or: CATALUNYA, de ESTOLS i ALMOGÀVERS, perquè amagar-ho, dissimular-ho, NEGAR-HO!

  9. Manu
    14-11-2014 19:50

    Claro, todo representa a Cataluña, fijate que hasta un pintor holandes en 1608 ya pintaba la "senyera catalana" en barcos ingleses, para que veas lo fiable que es buscar senyeras catalanas, o ¿acaso Francis Drake era Francesc del Alt Empordà?

    http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Aert_Anthonisz.#mediaviewer/File:Aert_Anthonisz._The_battle_of_Cadix_1608.jpg

    http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Aert_Anthonisz.#mediaviewer/
    File:Aert_Anthonisz._-_Sea_Battle_between_Dutch_and_Spanish_Boats_-_WGA00719.jpg

  10. Xavier
    14-11-2014 18:10

    Aquest escut MAI HA SIGUT el de Nàpols, que contenia més senyals. I si sols agafen les "fajas" del escut, aquestes serien verticals, com les d'En Lleonard, no horitzontals. Les horitzontals són del comte d'Empúries-Cardona-Sogorb-(ferdinandez de cardoba).

    La qüestió és amagar a qui representava a les espanyes, CATALUNYA!

    http://ca.wikipedia.org/wiki/Regne_de_N%C3%A0pols

    http://ca.wikipedia.org/wiki/Comtat_d%27Emp%C3%BAries

  11. Manu
    14-11-2014 15:41

    "El escudo de armas del Regimiento de Infantería Córdoba nº 10 corresponde al del Reino de Nápoles y se describe como: de oro con tres fajas de gules"

    "Tras su triunfo en la batalla de las Terceras en 1586, se le da el nombre de "Tercio de de las
    Terceras".

    Aquí aparece en Barcos e infantería en esa batalla

    http://es.wikipedia.org/wiki/Batalla_de_la_Isla_Terceira#mediaviewer/
    File:Desembarcoislasterceiras.jpg

    vamos que aunque os cueste aceptarlo a ti y barbaroja, una senyera no es siempre Cataluña

  12. Xavier
    14-11-2014 14:36

    Manu, mirat aquesta biografia de Lope de Figueroa i veuràs de que parlem a aquesta web.

    És tot una recreació, una invenció, una falsificació.

    Surten coses curioses com la mort de Luís de Quesada (Requesens) socorrent a Joan d'Àustria. la carta on surt un Giovanni Speziani-Juan de Especia/Especiano (Joan d'Espés) i la carta de Juan Puche (Joan Despuig).

    La nau insígnia de l'Álvaro de Basán, amb una senyera a popa com una catedral i ja per a arrodonir-ho, un retrat de l'Álvaro, amb un besant d'or pintat al front.:-)

    http://www.tercios.org/personajes/figueroa_lope.html

  13. indolesa
    14-11-2014 01:48

    Hay tantas banderas aragonesas-catalanas en le mundo por la misma razón que hay tantas banderas y escudos escoceses y galeses por todos los países conquistados por Inglaterra.

  14. Xavier
    13-11-2014 17:53

    Ahhhh! Està clar. Lope de Figueroa era fill de Francisco Pérez de BARRADAS, per això les barres al escut.

    Solucionat!!!

  15. Manu
    13-11-2014 15:47

    Por lo que he leído ese blasón tiene el escudo de la Armada del Mar Océano (1566) y el Tercio Nuevo de la Armada del Mar Océano (1682).

    "El Regimiento de Infantería Córdoba nº 10 tiene origen eminentemente marítimo y recién creado en 1566 se embarcó hacia Nápoles siendo su primer maestre de campo y fundador D. Lope de Figueroa, siendo su primer denominación la de "Tercio de Figueroa", para un año más tarde cambiar por "Tercio de de la Armada del Mar Océano".

    http://es.wikipedia.org/wiki/Regimiento_de_Infanter%C3%ADa_Mecanizada_%22C%C3%
    B3rdoba%22_n.%C2%BA_10

  16. Xavier
    13-11-2014 13:52

    Bé, la franja blava pot voler dir Borbons, però en aquest cas no seria emblema del 1682.

    En aquesta pàgina de la revista naval reconeixen alguna cosa sobre l'origen, encara que no apareix l'escut: els almogàvers i els ESTOLS!!!

    http://www.revistanaval.com/www-alojados/armada/tear/tercio.htm

  17. Xavier
    13-11-2014 11:39

    Manu: Mai he dit que siguis cap gos i ja veus que després del teu nom, he posat els dos punts en senyal de respecte, hahahaaaaa!

    L'escut que penges és molt "serio" i segur que té alguna cosa a veure amb els portolans i L'Armada Invencible, però perquè els terços agafaven les insígnies catalanes.

    Segons diu la pàginma de La Armada(1), l'escut porta l'àliga del Sacre-Imperi i els emblemes dels terços al 1566 i al 1682.
    De caps dels emblemes posa d'on venen, el de l'esquerra segur que diuen que és del Gran Capità, quan és del comte d'Empúries i el del la dreta, doncs no sé que vol dir la franja blava que traspassa els pals catalans.

    Gràcies:


    1:http://www.armada.mde.es/ArmadaPortal/page/Portal/ArmadaEspannola/buques_infanteria/prefLang_es/01_infanteria-marina-tercio-armada-tear#historia

  18. Manu
    12-11-2014 23:51

    Por cierto, he encontrado otras senyeras (estas si son serias) en el escudo de los Tercios del Mar, la primera infantería de marina europea en 1537, ¿tendrá algo que ver con los portulanos? y ¿con los cuadros de la armada invencible donde aparecen senyeras?

    http://es.wikipedia.org/wiki/Infanter%C3%ADa_de_Marina_(Espa%C3%B1a)#mediaviewer/
    File:Coat_of_Arms_of_the_Spanish_Navy_Tercio.svg

  19. Manu
    12-11-2014 22:56

    Xavier, a otro perro con ese hueso, en esta web y eso que solo he visto un par de artículos se menosprecia a andaluces o extremeños y se habla despectivamente de la meseta, y no quiero hablar mas porque me metería en temas que no son estrictamente de historia.

    Mejor sigue buscando senyeras por los clubes de fútbol y de jubilados, que no servirá para nada,
    pero al menos es mas gracioso.

  20. Xavier
    12-11-2014 20:59

    A veure Manu, en allò últim que dius tens certa raó si ens cenyim al que són els articles de temàtica històrica, filològica, etc., publicats en aquesta web i per membres de l'institut, però estàs posant exemples d'un article que, sí, efectivament, s'ha penjat a la web, PERÒ ÉS UN ARTICLE D'UN DIARI!!!

    Per als articles científics sí que seria desitjable que en comptes d'utilitzar el genèric "castellans", es fera gastar "LA CLASSE DIRIGENT castellana" o alguna cosa semblant.


    David, l'autor diu "en mans castellanes", les impremtes podien estar aquí però si qui et diu que pots imprimir i que no, estava a El Escorial, doncs...

  21. Manu
    12-11-2014 18:25

    Guerau, creo que te equivocas de pagina, en esta pagina no se defiende eso,en esta pagina se defiende o se hacen hipótesis acerca de la catalanidad de todo,Hernan Cortes, Colon, Pizarro, el puerto de Palos ... para no poder demostrar todo esto ponen como primer punto de sus estudios que la censura castellana ("Tenint en compte que el monopoli de la impremta i de la censura estaven en mans castellanes") oculto todo esto y que solo algunos documentos
    (curiosamente solo los que dicen algo que les viene bien para sus teorias) se salvaron de esta manipulacion.

    Lo peor de todo esto es que esta pagina no es imparcial ni objetiva, solo con leer algunos de sus articulos se ve claramente su punto de vista sobre andaluces, extremeños ... ("veiem com es tanca el cercle de la manipulació històrica a favor de la Meseta"), vamos que se les ve el plumero.

  22. Guerau
    12-11-2014 12:37

    El que s'està defensant a INH és que l'estat de Catalunya-Aragó va existir des de 1479 a 1714 i va estar actiu dins l'imperi espanyol i va portar la iniciativa en els primers anys de l'expansió imperial espanyola 1479-1558. La història castellana oficial d'Espanya avui dia nega la existència de Catalunya-Aragó com a estat de dret en el període 1479-1714 i el manipula relatant la ficció que era una colònia castellana més sense dret ni vot ni iniciativa en res, ni participació en res, estava políticament supeditada a la cort castellana i es van convertir de la nit al matí en castellans de segona fila, ben colonitzats. El comentari "Cataluña nunca existió" va per aquesta via.

  23. Xavier
  24. Xavier
    11-11-2014 20:07

    Nyas, Coca! Viva Colombia!

    http://es.wikipedia.org/wiki/San_Juan_de_Pasto#mediaviewer/File:Coat_of_arms_of_San_Juan_de_Pasto.png

  25. Manu
    11-11-2014 14:55

    http://1.bp.blogspot.com/-531kYZI4H9g/UCGsuMkgLwI/
    AAAAAAAACv4/lcjHwqEQRes/s1600/IMG_0270.jpg

  26. Manu
    11-11-2014 14:45

    Yo lo veo claro también, Felipe II pone :"un escudo que dentro del tenga siete mogotes de color de tierra" pero bueno probablemente la censura lo modificó al referirse a los mogotes (elevaciones del terreno propias del caribe) en realidad lo que ponía era "un monte de siete peñas de oro y encima una sierra también de oro" la sierra, probablemente fue borrada con el paso del tiempo del escudo y de todos los documentos.

    Ademas fíjate, Cali esta en Colombia, y hay un montón de senyeras por Colombia, y no solo eso, también esta la Moreneta!!! como se ve claramente en esta foto

    http://1.bp.blogspot.com/-531kYZI4H9g/UCGsuMkgLwI/
    AAAAAAAACv4/lcjHwqEQRes/s1600/IMG_0270.jpg

  27. David
    11-11-2014 11:53

    En que te basas, Manu?

    Has medido con exactitud la altura de los farallones?

  28. Manu
    11-11-2014 11:44

    Sin que sirva de precedente, reconozco que es evidente que el escudo de Cali se inspira en la montaña de Montserrat.

  29. Manu
    11-11-2014 01:06

    Quería poner Barbaroja/Xavier pero no cabe

  30. Barbaroja/Xavier
    11-11-2014 00:07

    Una senyera?

  31. German
    10-11-2014 23:57

    Nuevo intento, esta vez solo de la imagen
    http://www.valleonline.org/tikimg/escudoB.jpg

  32. German
    10-11-2014 23:55

    No ha salido el enlace entero

    http://www.valleonline.org/tiki-index.php?page=Din%C3%A1mica+institucional+y+econ%C3%B3mica+en
    +la+consolidaci%C3%B3n+colonial+del+Valle+del++Cauca

  33. German
  34. Coll/Gordo
    10-11-2014 23:31

    Lo que pasa es que os gustaría un pensamiento único, donde todo el mundo dijera Oh que gran descubrimiento del INH!!!, que grande el Guillot!!! que encuentra "senyeras" en mapas, hombre pues esta claro, el mundo le pertenecía a los catalanes y los malvados castellanos nos han censurado!!! eso a lo mejor te tiene mas contento, pero no es la realidad.

  35. Manu
    10-11-2014 23:23

    barbaroja, yo no soy muy asiduo a la web la conocí hace poco, no se troll, yo por mi parte empece a entrar después de ver un video de Victor Cucurull, uno de vuestros miembros, afirmando cosas como "rey Felipe II de Castilla, I de Cataluña" o "como iban a ser grandes exploradores los extremeños si no sabian que existia el mar" o "el imperio catalan fue el mas importante en el siglo XVI", reconozco que visito esta pagina, pero como pagina de humor nada mas.

    Depues de leer alguno de vuestros artículos compruebo que es peor de lo que me esperaba y que lo siento por todas aquellas personas que se dejan engañar, vosotros sois irrecuperables.

  36. Manu
    10-11-2014 18:44

    Aqui teneis mas pruebas de "censura", a mi me parecen los mismos escudos hoy que hace 500 años,sera que como castellano estoy influenciado por la historia oficial.

    Estado Tlaxcala
    http://es.wikipedia.org/wiki/Escudo_de_Tlaxcala

    decreto Carlos V 1535
    http://www.wdl.org/es/item/2963/#q=tlaxcala&qla=es

    Estado Puebla
    http://es.wikipedia.org/wiki/Puebla_de_Zaragoza

    decreto Carlos V 1538
    https://abartraba.files.wordpress.com/2010/05/realprovision.jpg

    Trujillo (Peru)
    http://es.wikipedia.org/wiki/Escudo_de_Trujillo_(Per%C3%BA)

    decreto Carlos V 1537
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/Real_cedula.jpg/270px-Real_cedula.jpg

  37. Xavier
    10-11-2014 13:03

    Està bé, està bé, vaig ser jo qui et va suplantar l'altre dia. I sí, tal volta no vaig ser oportú, tal com s'hem va ocorre, ho vaig fer: pensat i fet, a veure que passava i per tocar una mica els collons. Al cap i a la fi, només va servir per a que m'enviaren a cal metge de la muntanya que no fa pudor.

  38. Manu
    09-11-2014 22:48

    barbaroja, la chorrada esa de la censura te tocaria a ti a los de esta web tratar de explicarlo, que no sois capaces de explicar por supuesto, aparte de que vuestras investigaciones no tienen ningun valor porque no son imparciales (continuos desprecios a la meseta) y porque vuestras pruebas no os las tomais en serio ni vosotros mismos (prueba de ello son las senyeras en un museo o en un club de futbol, patetico).

  39. barbaroja
    09-11-2014 20:35

    DAVID, ESCRIBES: Perdón, Amigos, pero sois vosotros los crédulos. Estáis dispuestos a creer todo lo que escriben los incompetentes (y a menudo deshonestos) "investigadores" del INH.... Realmente no tenéis NI IDEA. Sois sencillamente RIDICULOS.
    RESPUESTA: Tu español de "socarrel? has pillado palco en el escaparate.

  40. barbaroja
    09-11-2014 19:20

    DAVID ESCRIBES: "Heu estat incapaços de fer ni la mínima observació al llibre més gran de la denúncia a la manipulació: "DESCOBERTA i CONQUESTA CATALANA D'AMÈRICA: UNA HISTÒRIA REESCRITA PELS CATALANS" de l'Enric Guillot."
    RESPUESTA: Como español de "socarrel? vives de la vagancia que te caracteriza y del trabajo de los demás, las observaciones las tienes que hacer tú, que eres el que discrepa. Listo.

  41. alex III
    09-11-2014 19:07

    David acabaràs boig de tant llegir llibres de cavalleries, com el Quixot, que es va empassar la història oficial Espanyola en fascicles en blanc i negre.
    Qualsevol dia aniràs a empaitar molins

  42. Frederic
    09-11-2014 12:21

    César Brandàriz denuncia la partida de baptisme del CARVANTES com a manipulada quan li afegeixen el "miquel" al marge esquerre. I posa CARVANTES malgrat la munió d'inútils, mentiders, demagogs, manipuladors, adulteradors, de la història que defenseu i ens feu empassar amb la força de les armes, assassinant-nos, provocant exili, prohibint llengües i institucions, robant-nos els impostos, etc etc.... digueu. Doncs sí, adulteració-eliminació-manipulació! de documents, elements, llibres, pintures, cartes...., sou la negació per la negació, sou la negació de la cultura, de la veritat, de l'evidència. I en sou molts, però cada cop menys. Heu estat incapaços de fer ni la mínima observació al llibre més gran de la denúncia a la manipulació: "DESCOBERTA i CONQUESTA CATALANA D'AMÈRICA: UNA HISTÒRIA REESCRITA PELS CATALANS" de l'Enric Guillot. No podeu, quedeu al descobert, i més que desenmascararem...!

  43. barbaroja
    09-11-2014 10:48

    Manu, Cortés bien prodia ser Aragonès, la cuestión no es esta.
    Es como explicas que después de una censura férrea, y pasar el cepillo y dejarlo como una patena (Dix: Alfonsito Guerra y hermanos) y teniendo el Imperio castellano la exclusiva del "Hola? todavia hoy, podamos ver rastros del delito. "Aquesta es la qüestió?-OK

  44. Manu
    09-11-2014 00:54

    Sobre Cortes, la prueba de que una senyera en su escudo no demuestra nada, es que se puede interpretar, ¿era de su linaje familiar en algún momento relacionado con la corona de Aragon? ¿era aragones y por eso lo puso? ¿era valenciano y por eso lo puso? .... yo no soy experto y me saltan esas dudas.

    Textos como estos no son interpretables, ponen lo que ponen, cualquiera lo entiende, en un mapa de 1576 :

    http://www.wdl.org/es/item/14159/view/1/40/
    "esta cofta descubrio fernando Cortes caftelhano"

  45. Manu
    09-11-2014 00:41

    Yo pienso que un escudo dibujado en el siglo 16 no es una prueba de nada, pero bueno haciendo acto de fe, ¿porque una herencia tan bestial en un mapa del siglo 16 no se refleja mas que en 3 o 4 senyeras en casi 20 paises?

    Lo que digo es que en el siglo 16, cuando se hizo el mapa, se fundaron todas las capitales de los virreinatos y de las islas cuba, puerto rico y república dominicana, y sus ESCUDOS (no estoy hablando de colores de banderas) están basados en reales decretos, ¿Carlos V también falseaba la historia?:

    decreto real de Carlos V en el caso de Mexixo DF (1520) y Quito (1540)
    decreto real de Carlos V y Doña Juana (1548) en el caso de Bogota
    decreto real de Fernando de Aragon en el caso de Puerto Rico (1511)
    decreto real de la regente mariana de Austria en el caso de la Habana (1665)
    escudo de armas de Juan Garay (1580) en el caso de Buenos Aires
    el único que no se exactamente es el de Santo Domingo

    Una senyera en la bandera de Puerto Rico, una senyera en un municipio de Puerto Rico y otra en una provincia de Peru casi 20 paises, muestra de que la corona de Aragon intervino, pero no tanto como dicen algunos mapas.

    Sobre San Lorenzo, leo textualmente:"Anteriormente San Lorenzo se llamaba San Miguel de Hato Grande, y sólo era una aldea compuesta por un gran territorio mayormente dedicado a la ganadería" , pero es que lo que pretendéis demostrar es que el descubrimiento y la conquista fue catalana, ¿es mas importante una senyera en una aldea se fundo en el siglo 18 que una
    capital de un virreinato que se fundo en el 16 para demostrar esta teoría?

  46. barbaroja
    08-11-2014 21:34

    Catedrático Troll, ME PREGUNTAS: Bachiller Barbaroja, no eres más listo porque te miras al espejo. ¿No recuerdas a Lanzarot?
    Respuesta: si " amb Ferro? ¿lo pillas?
    SIGUES ESCRIBIENDO: No el del lago de Banyolas, donde encontraron primer catalán de color documentado y donde mojas tus pies negros de tanto andar descalzo por las ramblas.
    RESPUESTA: No era negro era "Morenin un poco Tostadin?
    Mira que me entretienes, galifardeo

  47. barbaroja
    08-11-2014 21:10

    Manu, presta un poco de atención y lee.
    Lo más importante de los símbolos, es en que se fundamentan y con qué base se diseñan esta es la cuestión fundamental.
    Algunos solo se interesan por la estética obviando cualquier sentido histórico, otros en cambio dan más importancia al fundamento histórico.
    Veras el momento formal de constituirse un lugar en villa, pueblo, etc. No significa que sus raíces no sean más antiguas.
    Puede que el lugar empezara históricamente con el asentamiento de unos colonos, ostentar la propiedad un terrateniente, un conde o un marques, tener el lugar una ermita, una misión etc.
    Argumentas, por ejemplo que San Lorenzo se fundó en 1737, como quitándole validez a su simbología, lo mismo podíamos argumentar de lugares con simbología castellana o española, por ejemplo, municipio de Aibonito de Puerto Rico fundado en 1824, en su escudo ostenta la bandera española
    Del Perú te mencione el escudo de Lobatera y me contestas que no parece una senyera, es lógico que te cueste verlo, vuestro adoctrinamiento es tan profundo que no veis la evidencia.
    (http://es.wikipedia.org/wiki/Lobatera)
    La cuestión de la solera, significa poca profundidad historica, En síntesis, la bandera de Argentina por ejemplo, Hay varias teorías la versión más favorable para ti seria la que sostiene que se escogió el color azul por ser el que representa la Orden de Carlos III de la Casa de Borbón. Teniendo en cuenta que la historia colonial empieza con la llegada de Juan Díaz en 1516 al Rio de la Plata (versión oficial) creo que se podía profundizar algo más.
    En cuanto a CUBA, si su bandera está inspirada en alguna, ¿Cuál sería? por ejemplo, en una con leones y castillos o en una con franjas. En cuanto a MEXICO, igual el escudo de Cortes es una casualidad o un regalo, ¿has visto UN CUADRO CONOCIDO COMO LA "Toma de Tenochtitlán? de autor anónimo? Interesante.
    Convendrás que para ser una conquista exclusivamente del Reino de Castilla el "all i oli? no acaba de ligar.

  48. Xavier
    07-11-2014 18:23

    Hahahaaaaa!!!, Troll, que bo ets! Pregunta-li al teu demiürg, pregunta-li, hahahhaaaa!!!

  49. barbaroja
    07-11-2014 11:24

    Catedràtic Troll, Al hivern de nit a les muntanyes se sent una veu que diu: Trooooooooooooooool, estàs malalt malaaaaaaaalt,
    has d'anar a cal metge.

  50. Troll
    06-11-2014 19:53

    Bachiller Barbaroja, no eres más listo porque te miras al espejo. ¿No recuerdas a Lanzarot? No el del lago de Banyolas, donde encontraron primer catalán de color documentado y donde mojas tus pies negros de tanto andar descalzo por las ramblas.
    Querido barbaroja, voy a tener que darte algunas lecciones, de licenciado a bachiller, de la diferencia entre oscuro y obscuro, que es lo tuyo, y la respuesta es, ninguna. No das una, tu que andas en tu obscuridad que te lleva a renegar de lo tuyo. Pero no das para mas. Saludos.

  51. Manu
    06-11-2014 19:27

    PERU
    ----
    San Lorenzo Fundacion 1737
    Barceloneta Fundacion 1881
    Juncos Fundación 1797
    Morovis Fundacion 1818
    Naranjito Fundacion 1824
    Ciales Fundacion 1820
    Hormigueros Fundacion 1874

    Solo habria 1 del siglo XVI, San German

    ARGENTINA y COLOMBIA
    --------------------
    ¿Que quieres decir con que tenga solera?

    REPÚBLICA DOMINICANA
    --------------------
    ¿Que demuestra una senyera en un museo?, vamos como Xavier,
    pero el añade clubes de fútbol y de jubilados que juegan al mus.

    PERU
    ----
    Lobatera no parece una senyera pero bueno tu piensa lo que quieras.
    El único que tiene senyera es Tarma.

    CUBA
    ----
    Lo mismo, del 1800, a lo mejor podríais hablar del imperi de las senyeras en 1800

    MEXICO
    ------
    Cierto, es una senyera, parece ser que Cortes la añadió al escudo de armas que
    le dio Carlos V, y que provenia de su linaje familiar (no soy experto).

    Vale, una senyera en un municipio de Puerto Rico, otra en una provincia de Peru,y otra en un escudo de armas, pero recuerda, la senyera representa a aragoneses,valencianos y catalanes, ¿porque ha de referirse únicamente a catalanes?

  52. barbaroja
    06-11-2014 18:43

    Catedrático Troll, Como normalmente escribes tonterías, se me había pasado por alto este detalle interesante, por lo que tiene de amnésico. ESCRIBES:
    Y volviendo al texto, dices no se que de Las Canarias, no sé de donde habrás sacado ese documento, pero bueno, puestos a decir, también hubo presencia italiana en aquellas islas. ¿No lo sabes o no recuerdas?
    RESPUESTA: Aunque la pregunta no contradice en nada a lo que he escrito, te pregunto: ¿Tú has visto el mapa del mediterráneo de la época?-
    ¿De qué italianos estás hablando catedrático?-
    Esto es igual que si yo digo, " los primeros hombres en llegar a la luna eran norteamericanos? Y tú contestaras, sí pero también fueron rusos, no habría ninguna contradicción, seria por tu parte la típica salida por peteneras típicamente española a la que nos tienes acostumbrados.

  53. Lluís
    06-11-2014 12:50

    Manu: "sólo en esa parte ha perdurado la señera". Una cosa és el que ha "perdurado", i l'altra l'estat actual. No crec que entenguis res però. Ja saps massa bé què va passar als XV i XVI.

  54. barbaroja
    06-11-2014 12:43

    Moltes Gràcies Xavier

  55. Xavier
    06-11-2014 12:22

    Ei Barba, molt bona!, els dominics de Rep. Dominicana tenen clara la cronologia de la descoberta i colonització.

  56. barbaroja
    06-11-2014 11:40

    Catedrático Troll, En horas de recreo sal al patio del colegio y disfruta de la vida, I no pateixis, que és dolent per la salut.

  57. barbaroja
    06-11-2014 11:00

    Manu, ESCRIBES:
    Veo que os gusta solo fijaros en las senyeras de los mapas y obviar los textos, bueno pues si hacemos un acto de fe y pensamos que las "senyeras" en los mapas indican conquista y dominio, ¿como es que en ninguna de las capitales más importantes del imperio español aparece una senyera y si castillos, leones y águilas?
    REPUESTA: Después de pasar el "Ribot? todavía podemos ver:
    DE MÉXICO:
    Escudo de Hernán Cortés conquistador del Imperio Azteca-México

    DE PERU:
    Escudos de LOBATERA Y TARMA, por ejemplo.
    DE ARGENTINA:
    Solo tienes que ver el año de creación para darte cuenta de su solera.
    DE COLOMBIA:
    Solo tienes que ver el año de creación para darte cuenta de su solera.
    DE REPUBLICA DOMINICANA, http://www.quintadominica.com/acerca/salones/segundo-salon/index.html
    DE PUERTO RICO:
    Escudos de San Lorenzo, Barceloneta, Juncos, Moravis, Naranjito, Hormigueros, San Germán.
    DE CUBA:
    Busca Bandera de uso no oficial despues del 10 de Febrero 1878. Abolida c. 1899. Una curiosidad mira la pagina 40 del libro de Enric Guillot y compara.
    En general hay que tener en cuenta la evolución de la simbología a lo largo la historia de cada pueblo.
    Y PROPINAS DE ESPAÑA, Escudos:
    Almeria
    Archena-Murcia
    Archez- Málaga
    Comares ? Málaga
    El Bosque ? Cádiz
    Grazalena ? Cádiz
    Campazas ? Léon
    Toreno ? León
    Salamanca
    Etc.


    un petit échantillon - una pequeña muestra - Nonés una petita mostra ? Galifardeo.

  58. Manu
    05-11-2014 22:35

    Ah se me olvidaba y Juncos Fundación 1797

    Por cierto, decirle al señor Guillot que en sus mapas de senyeras en algunos pone esta
    tierra pertenece a Castilla y que en otro de sus mapas aparece una senyera sobre Granada y León en Nicaragua (a lo mejor es que no sabe leer) su escudo actual es muy catalan:

    Granada (Nicaragua)
    http://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Departamentos_de_Nicaragua
    #mediaviewer/File:Seal_of_Granada,_Nicaragua.svg

    León (Nicaragua)
    http://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Departamentos_de_Nicaragua
    #mediaviewer/File:Seal_of_Leon,_Nicaragua.svg

  59. Manu
    05-11-2014 22:27

    Cierto, hay 2 versiones del escudo de Puerto Rico y una tiene senyera, en los casi 20 países que hay en la américa española con sus estados, solo en esa parte ha perdurado la senyera,sin embargo en un vistazo rápido se ven leones y castillos por todos lados.

    Ademas el escudo de Puerto Rico lo puso Fernando rey de Aragon y regente de Castilla en 1511, normal que quisiera dejar claro que en el segundo viaje de Colon donde se descubrió Puerto Rico la aportación aragonesa fue mas notable (por ejemplo Pedro de Margarit fue el jefe militar) eso nadie lo niega.

    Sobre las senyeras en los municipios de Puerto Rico, a mi no me engañas, a lo mejor a otras personas si, fijate en los años de fundación, Colon, Pizarro y Cortes hacia siglos que estaban bajo tierra:

    Barceloneta Fundacion 1881
    Ciales Fundacion 1820
    Morovis Fundacion 1818
    Naranjito Fundacion 1824

    Sobre las senyeras en clubs de jubilados y equipos de futbol ni opino.

  60. Xavier
  61. Xavier
    05-11-2014 20:46

    Escuts en Puerto Rico:

    -Dela població de San Germán (de Germana de Foix):
    http://www.salonhogar.com/est_soc/pr/pueblos/sangerman/

    -La Barceloneta:
    http://areciboweb.50megs.com/pr/banbarcelonetapr.html

    -Juncos (del valencià):
    http://boricuaonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=1

    -Naranjito (del mundial valencià):
    http://www.salonhogar.net/Diversos_Temas/naranjito.htm

    -Escut de la família Llançat de Puerto Rico:
    http://www.familiatirado.com/puertorico.html

    -El millor club de futbol de l'Amèrica:
    http://www.glitter-graphics.com/graphics/274245

  62. Xavier
    05-11-2014 20:01

    Manu, els escuts que mostres de tots aquests paisos i regions segurament i repeteixo, segurament, són falsos o han estat retocats com en el cas del de Puerto Rico.

    http://ca.wikipedia.org/wiki/Puerto_Rico#mediaviewer/File:Coat_of_arms_of_the_Commonwealth_of_Puerto_Rico_(variant).svg

  63. Manu
    05-11-2014 19:40

    decreto real de Carlos V en el caso de Mexico DF (1520) y Quito (1540)
    decreto real de Carlos V y Doña Juana (1548) en el caso de Bogota
    decreto real de Fernando de Aragon en el caso de Puerto Rico (1511)
    decreto real de la regente mariana de Austria en el caso de la Habana (1665)
    escudo de armas de Juan Garay (1528-1583) en el caso de Buenos Aires
    el único que no se exactamente es el de Santo Domingo

    Aqui un decreto de la ciudad de Tlaxcala (Mexico) en la Nueva España por Carlos V en 1535

    http://www.wdl.org/es/item/2963/


    Lo que me dices del video no demuestra nada, ¿una bandera con barras sobre una construcción ya es una senyera? ¿como es que los nombres que aparecen sobre esas banderas son las ciudades de Granada y Leon? Lo que digo, veis una senyera y olvidais todo lo demás.

    Ya he visto los mapas del señor Guillot y se que en algunos de sus mapas de la "busqueda de la senyera" pone en texto claramente que las tierras son de Castilla, pero claro eso no le interesa mostrarlo.

  64. Molt bé Givenchy
    05-11-2014 13:43

    Manu, Potser sí que havia alguna població amb senyeres .............................................................. http://www.inh.cat/arxiu/vid/1a-Universitat-Nova-Historia/Enric-Guillot-La-bandera-catalana-en-la-descoberta-d'America-i-el-mon MINUT 30:18,, Millor veure-ho sencer, només et posaré aquest enllaç una hora i mitja ensenyant i explicant mapes amb senyeres. Et recomano, si pots, que assisteixis a la conferència que donarà Enric Guillot avui a 2/4 de 8 del vespre a l'Associació Nova, Plaça Catalunya,9. 5ª planta a Barcelona.

  65. super
    05-11-2014 12:09

    Manu... personalment m'agrada fixar-me en les banderes perque la història oficial encara no m'ha explicat que coi hi foten els pals catalans a Amèrica...

  66. Givenchy
    05-11-2014 10:12

    De quin any parles Manu?

  67. Manu
    05-11-2014 05:21

    Veo que os gusta solo fijaros en las senyeras de los mapas y obviar los textos, bueno pues si hacemos un acto de fe y pensamos que las "senyeras" en los mapas indican conquista y dominio, ¿como es que en ninguna de las capitales mas importantes del imperio español aparece una senyera y si castillos, leones y aguilas?

    -virreinato Nueva España (Mexico)

    http://es.wikipedia.org/wiki/Escudo_del_Distrito_Federal_(M%C3%A9xico)#mediaviewer/File:Coat_of_arms_of_Mexican_Federal_District.svg

    -virreinato del Peru (Quito)

    http://es.wikipedia.org/wiki/Quito#mediaviewer/File:Coat_of_Arms_of_Quito.svg

    -Virreinato de la plata (Buenos Aires)

    http://es.wikipedia.org/wiki/Escudo_de_la_Ciudad_de_Buenos_Aires#mediaviewer/File:Arms_of_Buenos_Aires_(Flag).svg

    -virreinato Nueva Granada (Bogota)

    http://es.wikipedia.org/wiki/Bogot%C3%A1#mediaviewer/File:Bogota_(escudo).svg

    -Republica Dominicana (Santo Domingo)

    http://es.wikipedia.org/wiki/Santo_Domingo#mediaviewer/File:Escudo_de_Santo_Domingo_de_Guzm%C3%A1n.svg

    -Puerto Rico (Puerto Rico)

    http://es.wikipedia.org/wiki/Puerto_Rico#mediaviewer/File:Coat_of_arms_of_Puerto_Rico.svg

    -Cuba (La habana)

    http://es.wikipedia.org/wiki/La_Habana#mediaviewer/File:Escudo_de_la_Habana.svg

  68. Givenchy
    04-11-2014 22:53

    Massa senyera en els mapes castellans.

  69. Xavier
    04-11-2014 21:52

    La cosa està realment clara.

    Amb el testament del Ferran, les disposicions fetes a les corts de Toro, les múltiples senyeres a Amèrica (per cert, cosa ben estranya, amb els retocs, posen la flor de lys -amaga potser l'aliga bicéfala?- al costat dels pals en els mapes que ha proporcionat el Manu), els quadres i gravats amb temàtica de la descoberta on surten també les senyeres (molt bo el quadre del Alejo Fernández, Barba) i, en fi, tota la resta que sabem, no queda altra que rendir-se a la evidència: Amèrica fou conquerida per la marina d'Alcorcon! HAHAAHAHAAAAAA!

  70. Xavier
    04-11-2014 21:26

    Exacte, Barba, molt bé!, i molt divertit, hahhaaahaaaaaa!

    Les Canàries eren també del Ferran i aquestes sí, li les va regalar a la Isabel. Aquestes illes són les joies que li va regalar el Ferran després de fer-se amb Amèrica: LES FAMOSES JOIES DE LA REINA ISABEL!!!

  71. barbaroja
    04-11-2014 20:41

    Catedratico Troll, Punto tercero, ESCRIBES:
    Castilla, con la incorporación de las Canarias, había iniciado un intento de expansión atlántica"?
    RESPUESTA: Si lo que pretendes es dar a entender que Canarias fue descubierta y conquistada por Castilla (o lo que es lo mismo por la marina de Alcorcón) explícame esto:
    El mes d'agost de 1346, el rei Pere d'Arago comanava al governador de Mallorca, Felip de Boïl, que digués,
    als jurats e prohòmen de la Cuitat de Mallorques que com a servey de Déu lo Príncep de Fortuna entena armar galeas per anar conquerir les ylles novellament atrobades
    Una cosa es conquistarse y otra incorporarse, esta última esta más en la línea de las Tarjetas Black españolas.

  72. barbaroja
    04-11-2014 20:38

    Catedratico Troll, Punto tercero, ESCRIBES:
    Castilla, con la incorporación de las Canarias, había iniciado un intento de expansión atlántica"?
    RESPUESTA: Si lo que pretendes es dar a entender que Canarias fue descubierta y conquistada por Castilla (o lo que es lo mismo por la marina de Alcorcón) explícame esto:
    El mes d'agost de 1346, el rei Pere d'Arago comanava al governador de Mallorca, Felip de Boïl, que digués,
    <>
    Una cosa es conquistarse y otra incorporarse, esta última esta más en la línea de las Tarjetas Black españolas.

  73. barbaroja
    04-11-2014 20:27

    Catedratico Troll, Punto tercero, ESCRIBES:
    Castilla, con la incorporación de las Canarias, había iniciado un intento de expansión atlántica"?
    RESPUESTA: Si lo que pretendes es dar a entender que Canarias fue descubierta y conquistada por Castilla (o lo que es lo mismo por la marina de Alcorcón) explícame esto:
    El mes d'agost de 1346, el rei Pere d'Arago comanava al governador de Mallorca, Felip de Boïl, que digués,
    <>
    Una cosa es conquistarse y otra incorporarse, esta última esta más en la línea de las Tarjetas Black españolas.

  74. B
    04-11-2014 20:24

    Catedratico Troll, Punto segundo, ESCRIBES:
    Respecto a las Bula alejandrinas, y concretamente la "Inter cetera" de 3 de mayo de 1493... ahora si que recurro a ellos para destrozarte-, José Sánchez-Arcilla, en su obra: "Historia del Derecho"? creo que has vuelto a meter la pata?"De las bulas se infiere claramente que la intención de los Reyes Católicos, desde el primer momento, fue que las islas y tierras descubiertas por Colón quedaran incorporadas a la Corona de Castilla?
    RESPUESTA:
    Yo escribi: Veras, la bula inter caetera del 3 de mayo, conocida como la Breve, Alejandro VI escribe de puño y letra "Colon?, no "Colombo? ¿lo pillas? versión oficial. Si tomamos la inter caetera del 4 de mayo conocida como la menor y cotéjanos ambas (referimos las escritas de puño y letra) se parecen en la letra como un huevo y una castaña, la pregunta es, ¿cual es verdadera? suponiendo que alguna lo sea.
    Sigue siendo valido
    Supongo que conoces el cuadro de la "Virgen de los navegantes? de Alejo Fernández (1531-36) expuesto en los Reales Alcázares de Sevilla, ¿te has fijado la cantidad de banderas castellanas que enarbolan las naves?.
    ¿Has visto los Portulanos de la época? Que están "atapeïts? banderas castellanas, los ha visto todo el mundo menos tu, el tal Sánchez-Arcilla y la tal Isabel Pantoja o de Castilla.

  75. barbaroja
    04-11-2014 20:22

    Catedratico Troll, Punto primero, ESCRIBES:
    En Asia, actualmente hay embarcaciones capitaneadas por personas de honduras, por ejemplo, con tripulación de Filipinas, EE.UU., Canadá, España, etc., y bajo pabellón de una empresa de EE.UU. o Suecia? ¿Es raro? Creo qué no.
    TE CONTESTO:
    Veras ingeniero náutico, una cosa es ir a pescar sardinas y tener una tripulación de lo más variada, con el objetivo de pagar los sueldos más bajos posibles. Y otra ir en un buque de guerra, donde toda la tripulación tiene la misma nacionalidad, independiente de su lugar de nacimiento.
    Cuestión de objetivos catedrático.
    ESCRIBES:
    Bachiller Barbarroja: empezaré por el final. La expedición de Colón era... ¡comercial!, es decir, mercantil, no militar. El viaje tuvo por objeto la búsqueda de una nueva ruta comercial para llegar a Asia. ¿Estamos o no?
    TE CONTESTO:
    ¿Quien co?, te a dicho que la expedición de Colon era militar?
    Te he puesto dos ejemplos, para ilustrar tu corto entendimiento, que las expediciones se montan en función de unos objetivos. Y tu como español de "socarrel? contestas por peteneras, como de costumbre.

  76. Xavier
    04-11-2014 18:48

    Gràcies, Apol·lo!!!

  77. Molt bé Xavier
    04-11-2014 18:14

    Xavier; "Quan Ferran deixa escrit que deixa "la part a Nós pertanyent de les índies", està referint-se a que l'altra part és la de Portugal" ....................................................................... En 1504 morí Isabel la Catolica ...................................................................................... Les Corts es van reunir a Toro a principis de 1505 i s'hi va oficializar el repartiment dels regnes que havien estat dels Reis Catolics Ferran i Isabel entre Ferran i l'hereva Joana. Joana va ser reconeguda en una provisió d'Abril de 1505 com a: reina de Castella, Lleó, Granada, Toledo, Galicia, Sevilla, Cordova, Murcia, Jaen, dels Algarves, d'Algesira, Gibraltar i de les Illes Canaries ........................................................................................................................... Ferran va ser reconegut com: rei d'Aragó, de les dues Sicilies, de Jerusalem, de Valencia, de Mallorques, de Sardenya i de Corcega, Comte de Barcelona, SENYOR DE LES INDIES DEL MAR OCEÀ, Duc d'Atenes i Neopatria, Comte de Roselló i de Cerdanya, Marquès d'Oristany i de Goziano.

    Felicitats Mestre.

  78. Givenchy
    04-11-2014 16:57

    Super En això no si fixen. Én aquest mapa encara hi ha castells, però hi ha d'altres mapes sense un castell y amb pals catalans on també si diu que que és propietat del rei de castella. Mai català, aragonès o portuguès. En mapes carregats de senyeres sempre apareix algún castellà que és l'autèntic propietari. "Esto es mio, vosotros no hicisteis nada"

  79. super
    04-11-2014 16:25

    "Si fue el imperio catalano español el que descubrió América"... manu... t'has fixat en les banderes que surten en els mapes que has enllaçat?

  80. Manu
    04-11-2014 14:43

    Si fue el imperio catalano español el que descubrió América, ¿porque sale esto en algunos mapas?, ah claro debido a la conspiración mundial o porque el mapa esta retocado

    1576 Fernão Vaz Dourado (Portugal)

    http://www.wdl.org/es/item/14159/view/1/40/
    "esta cofta descubrio fernando Cortes caftelhano"


    http://www.wdl.org/es/item/14159/view/1/42/
    "terra antipodu regis caftele inveta. axpo.Collumbo ianvesi"

  81. Xavier
    04-11-2014 14:03

    Ara vaig a ser agosarat amb el testament del Ferran.

    Llegint l'article que ens ha insinuat el Givenchy del Bilbeny, sobre el testament del Ferran(1), observo que al dit testament només es diu "a la part a Nós pertanyent de les índies" i el referir-se a "la meva meitat" no surt a cap lloc sinó que ho introdueix el Vicens Vives. No sé si el Vicens ho nomena perquè ho troba així a algun escrit del Ferran o simplement és una interpretació seva. I la cosa canvia notablement perquè si és "la meitat meva" ens remet a que l'altra meitat és de Castella però si ens cenyim a "la part a Nós pertanyent" podria interpretar-se que l'altra part és la que pertany a Portugal.

    Diguin el que diguin, Castella era una regió endarrerida en aquell temps(2), qui va finançar el viatge va ser la Corona de Catalunya i aquesta darrera era la que representava a les espanyes i les seves possessions d'ultramar de l'est i oest, o sigui a l'imperi catalano-espanyol(3).

    Quan Ferran deixa escrit que deixa "la part a Nós pertanyent de les índies", està referint-se a que l'altra part és la de Portugal.


    1- http://data.jordibilbeny.com/files/files/120624091337304.pdf

    2- http://www.inh.cat/articles/Castella,-el-regne-mes-pobre-d'Europa-a-final-del-segle-XV

    3- https://www.youtube.com/watch?v=AjxqUpXTVeI

  82. Xavier
    04-11-2014 12:44

    Extremeño, Ferran es va tornar a casar i si hagués tingut descendència, aquesta ho seria de la corona catalana i de la seva part de Les índies. Aquesta podria ser una de les interpretacions de les paraules del Xavier Martínez Gil.

  83. super
    04-11-2014 12:02

    ferran en el seu testament deixa a joana tots els seus dominis com a hereva i successora... aquests dominis són tots els de la corona d'aragó i part de les terres americanes... així que ferran posseïa terres americanes... aquest testament es redactà una decada després de la mort d'isabel, així doncs la teoria que he llegit aquí de que ferran només rebia rendes de terres americanes grácies a la cessió d'aquestes rendes per part de la seva dona fins que ella es morís, se'n va per l'aigüera... no té cap sentit que isabel deixés escrit que les "rendes" americanes cedides a ferran passarien a mans de joana un cop la catòlica hagués mort, i que 10 anys després ferran doni en el seu testament la part que li toca de les "rendes" de les índies... escric "rendes" entre cometes perqué en el testament ferran engloba les índies com a part de les seves possessions... en l'apartat de rendes es parla d'aquelles que provenen de les seves possessions i també de castella ( possesions: corona d'aragó + part de les índies. rendes: corona d'aragó + índies + corona castellana)

  84. Manu
    04-11-2014 02:14

    Solo hace falta leer una frase:

    "manipulación histórica a favor de la Meseta"

    Para conocer claramente la nula objetividad del articulo y su claro posicionamiento antiespañol.

  85. Givenchy
    03-11-2014 12:10

    Busqueu a Google.- Apunts a l'entorn del testament de Ferran el catòlic -

  86. super
    02-11-2014 19:25

    algú s'hauria de llegar el testament de ferran a joana

  87. barbaroja
    01-11-2014 19:20

    Catedrático Troll, que calamidad de catedrático, te pregunto: ¿que tiene de particular la bula "inter caetera??, luego te preguntas, ¿Por qué no podría ser Colón genovés??.
    Veras, la bula inter caetera del 3 de mayo, conocida como la Breve, Alejandro VI escribe de puño y letra "Colon?, no "Colombo? ¿lo pillas? versión oficial. Si tomamos la inter caetera del 4 de mayo conocida como la menor y cotéjanos ambas (referimos las escritas de puño y letra) se parecen en la letra como un huevo y una castaña, la pregunta es, ¿cual es verdadera? suponiendo que alguna lo sea.
    Si tu idea es que Castilla tiene el monopolio te recuerdo que el Rey Fernando escribe al Virrey Diego Colón el 20 de marzo de 1512 una carta en los siguientes términos: Porque cuando yo he la Señora Reyna, mi mujer?el Santo Padre Alejandro sexto NOS hizo de todas las islas e Tierras Firmes, descubiertas e por descubrir en esas partes...etc.
    En cuanto a la tripulación del primer viaje, hay autores autorizados que (NO ESCRIBEN EN LA WEB NACIONALISTA) cuestionan los datos oficiales incluso hoy en día por ejemplo: Alicia B. Gould en un libro titulado "Nueva lista documentada de los tripulantes de Colon en 1492? de la Real Academia de la Historia publicación de 1948 Madrid, por citar uno/a si buscas seguro que encuentras. una cosa es recitar de voz en las aulas (las palabras se las lleva el viento) y otra firmar, para rubricar hay que ser prudente y no escribir demasiadas tonterías.
    Si en vez de leer solo los titulares de los artículos de la web, leyeras los escritos enteros con atención sabrías ver las deficiencias, contradicciones de un relato histórico oficial.
    Y sigues escribiendo: En Asia, actualmente hay embarcaciones capitaneadas por personas de honduras, por ejemplo, con tripulación de Filipinas, EE.UU., Canadá, España, etc., y bajo pabellón de una empresa de EE.UU. o Suecia? ¿Es raro? Creo qué no.
    Veras ingeniero náutico, una cosa es ir a pescar sardinas y tener una tripulación de lo más variada, con el objetivo de pagar los sueldos más bajos posibles. Y otra ir en un buque de guerra, donde toda la tripulación tiene la misma nacionalidad, independiente de su lugar de nacimiento. Cuestión de objetivos catedrático.

  88. Frederic
    31-10-2014 00:31

    entre el tal David i el consagrat Troll, pygnen per a la medalla de la mentida i el patetisme..... Ells defensen el que ningú pot defensar perquè, evidentment, són robòtica contestatària de la fina /tela)

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
37184
Llista de reproducció de tots els videus del 23è Simposi
11a UNH - Presentació de la universitat
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Podia ser que un nen, criat al camp, sense contacte amb cap centre de coneixement tècnic, fos un dels enginyers i...[+]
Si els catalans van ser els primers descobridors d'Amèrica, els primers colonitzadors i pobladors, havien de...[+]
Article publicat al butlletí «Sobirania i Justícia», núm. 20 el 14 d'octubre del...[+]
Va ser àcrata En Salvat-Papasseit? Va ser autonomista o federalista? Va tenir alguna mena d’ideologia...[+]